3.

chillag

Kuty

2018. november 28. - chillog

A kiskutyával problémák merültek fel még a nyáron, leginkább az, hogy kisgyerekekre morgott és utánuk is kapott. Nem gyakran fordult ez elő (talán 2-szer), de úgy gondoljuk, hogy nyilván egyszer is sok lenne, ha megharapna egy gyereket.

Szerencsére erre nem került sor, de eléggé megijedtünk, így elvittük őt 2 kutyatrénerhez is. Mindketten, egymástól függetlenül azt mondák, hogy feszült, alapvetően kicsit ideges a kutya, biztosan az előélete miatt, és hogy nem ártana segíteni neki feldolgozni ezeket a feszültségeket.

Úgyhogy rendszeres látogaói lettünk az egyik (a szimpibb) kutyatrénernek. Egyre több a feladat, és a kiskutya elképesztően lelkes, és gyorsan is tanul. Amikor tudja, hogy feladat lesz (amiért természetesen kaját kap - sőt, egy ideje minden falatért, amit eddig ingyen kapott, meg kell dolgoznia), annyira bezsong, hogy még az utasítás kimondása előtt elkezdi csinálni, amik szerinte felmerülhetnek mint teendők. Tehát ül, fekszik, lábhoz jön stb, és ezt váltogatja gyors egymásutánban. És közben néz, hogy "na? eltaláltam? adsz enni?" Borzalmasan aranyos, elképesztően imádjuk. Még nagyon az elején vagyunk, és értem, hogy elméletileg így lesz engedelmes, és neki az jó, mert ha tudja, mi a dolga és ki a főnök, akkor nem lesz feszült (ergo nem fog gyerekeket riogatni), de azt még nem látom pontosan, hogy ez mikorra és hogyan fog megtörténni.

Még csak pár hete csináljuk teljes fordulatszámon, és már úgy tűnik, jobban kötődik, többet bújik, szóval szerintem jó úton vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://chillag.blog.hu/api/trackback/id/tr1514400404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása