3.

chillag

10 dolog, amit szeretek a télben

2018. március 12. - chillog

 

Most már tényleg tavasz van, de emiatt el is kezdtem nosztalgiázni a tél után, hiszen mindig az kell, ami épp nincs, ugye. Na nem, de azért van pár dolog, amit most leírok, hogy novemberben vissza tudjam olvasni, amikor elkezdek kétségbeesni a tél közeledtén.

  1. Mandarin. Amikor kifog egy jó (értsd: mag nélküli, lédús, édes) szériát az ember, és egymás után tömi magába, lelkiismeret-furdalás nélkül. Összefutott a nyál a számban.
  2. Ritkább szőrtelenítés. Egyrészt hidegben lassabban nő a szőr, másrészt kevésbé mutogatjuk a hónaljunkat, lábunkat, mint nyáron.
  3. Kevesebb test-para. Az előző gondolat folytatása. Elkerülhető a fürdőruházás, előkerül a poncsó. Könnyebb elbújni, ha olyan a hangulatom épp. Alkalomadtán hajmosást is lehet odázni sapka viselésével, ami szintén csodálatos.
  4. Nincs folyamatos FOMO (fear of missing out). Nyáron ugye annyi a program és a lehetőség, hogy ha elmegyek valahová, azzal jó eséllyel mondok le valami másról, így óhatatlan a lemaradok-érzés. Télen nincs ennyi opció, és az ember nyugodt szívvel tud otthon maradni úgy, hogy azzal nem kell offolnia semmilyen meghívást, koncertet, kihagyhatatlan bulit.
  5. Őszi-téli televíziós műsorstruktúra. Kint szar az idő, sötét is van, és nyugodt szívvel rá lehet csúszni valami jó kis napi trash sorozatra. Nekem tavaly a Survivor segített, hogy túléljem (hehe) a korai sötétedést.
  6. NINCS több kerti munka. Nincs mit gyomlálni, nyírni, metszeni. Ki se kell nézni, ha nem akarok. (Kivéve, amikor havat kell lapátolni.)
  7. Apropó, a HÓ. Én mindig örülök neki, és tényleg kicsit átrendezi a dolgokat, amikor kifehéredik minden. Úgy látom, a többség csak simán jó kedvű lesz tőle egy időre.
  8. Pénztalálás a téli ruházatban. Ezres a télikabát zsebében. Haladóknak: öteurós a sínadrágban. Esküszöm, elteszek idén direkt, úgysem fogok rá emlékezni jövőre (talán tavaly is ezt csináltam, csak nem emlékszem?)
  9. Ünnepek. Nem mondom, hogy ez mindig fenékig tejfel, de legalább sosem dolgozom ilyenkor, és más sem, aki amúgy baszogatni tudna. Na és persze a dec. 30-i előszilveszteri buli, ami az ultimate megoldás számomra a szilveszteri nyomor megelőzésére.
  10. Műhó dekoráció! Ezt magyarázni sem kell. Hóember az ablakon.

A bejegyzés trackback címe:

https://chillag.blog.hu/api/trackback/id/tr5113733948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása