3.

chillag

Fess

2017. október 25. - chillog

Na hát az otthoni szobafestést senki ne próbálja ki otthon.

Vagy ha igen, akkor csinálja máshogy, mint mi.

A hálószobát akartuk átfesteni, mert mikor tavaly beköltöztünk, még egy másik szobát szántunk hálónak (és festettünk háló-színűre), de ott kiderült, hogy kakas van az ablak alatt és lehetetlen aludni 3:30-tól, így megcseréltük a szobákat: a másik lett a háló, ez pedig a kakas-szoba.

Így aztán 1 évig citromzöld színű "ég" alatt próbáltunk aludni, ami kibírható, mert úgyis leoltjuk a lámpát, de hiányzott a meleg meghittség.

Kiszámoltuk a négyzetmétert, kiválasztottuk a színt, megvettük a szükséges mennyiséget, majd felkenünk egy csíkot mutiba. Na és lila lett. (A terv "forró kakaó" lett volna).

És akkor visszamentünk a boltba és vettünk krémszínű festéket, és összekevertük a lila kakalóval. Így tűrhető színt kaptunk, viszont másfélszer annyi festéket, mint akartunk. Illetve kicsit kevesebbet, mert a hátsó falra félretettünk az eredeti színből, hogy az kicsit sötétebb legyen.

Na és egy ponton gyanús lett, hogy KEVÉS lesz a festék. A szuperegyedi, másfélszeres mennyiség. Ez rendkívül idegesítő, mivel ha elfogy, akkor baszhatod, nincs más opció, mint újrafesteni az egészet, vagy legalább a plafont, ami nálunk nem egyszerű, mert tetőtér, ezer ki-és beugróval. Úgyhogy inkább megpróbáltuk kifesteni az egészet, és a végén kisujjal, cseppenként kapartam a vödör aljáról a matériát. Ilyen tiszta festővödröt, használat után, még biztosan nem láttatok...

Elég kínszenvedés volt, és egy ponton felrobbant a spotlámpa, néhánycentis üvegdarabok húztak el a fejünk mellett, és nagyon örültünk, hogy nem ment a szemünkbe.

Hát ilyen volt, és a végén kifestettük, és nem lett rossz, bár én néha odahallucinálom a citromzöldet, de mások szerint nincs ott, úgyhogy próbálok ebben hinni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chillag.blog.hu/api/trackback/id/tr8213082934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása