3.

chillag

Logikus?

2016. július 26. - chillog

Amikor ilyeneket olvasok, hogy "Ölelgessétek 3-5 éves fiaitokat, mert ha nem, akkor egy idegen férfi fogja ölelgetni őket.", meg hogy a homoszexualitás oka, hogy nincs apakép, akkor halmozottan hátrányos helyzetben érzem magam. Miért van az, hogy a homoszexualitásról szóló cikkek, felszólalások, viták stb. 80%-ában a homoszexuális férfiakról van szó? Mi van a nőkkel? Ott az anyakép hiányzik? (Nincs is ilyen szó.) Vagy az anya volt agresszor? Istenem, mekkora fasság ez, és még itt is hiányzik a női egyenjogúság.

A pride kapcsán sem emlegetik soha undorodó felhanggal az egymással csókolózó, egymást simogató nőket. Tudjuk, ez valahol ízlés dolga, hiszen a hetero férfiak nagy része vonzónak talál 2 egymással foglalkozó nőt, márpedig amit szívesen néznek, az erkölcsileg is elfogadhatóbb. Ezen logika mentén viszont fel kéne szólalni a ronda hetero párok utcán történő csókolózása, kézen fogva sétálása ellen. 

/Mondjuk érdekes, hogy tény, hogy sok leszbikus esetében problémás az apa, az apával való viszony. Furcsa: ha egy fiúnak agresszor az apja, akkor a férfiak felé fordul, mert hiányzik a normális férfi minta, ha egy lánynak agresszor a faterja, akkor a nők felé fordul, mert megundorodik a férfiaktól. Hogy van ez? Talán úgy, hogy csak simán sok az agresszor apa, és nincs ezzel összefüggésben a nemi preferencia - én talán ezt tippelem./ 

A bejegyzés trackback címe:

https://chillag.blog.hu/api/trackback/id/tr798915666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chilloutblog 2016.07.27. 09:58:26

Erről beszélgettünk mi is tegnap. Idén nálunk van az Europride aminek a kapcsán rengeteg plakát van városszerte, és a kretívok 90%-án férfiakat látsz, de ha felmész a honlapra ott is férfiak vannak leginkább, amin én nagyon meglepődtem. A mi konklúziónk az lett, hogy valószínűleg a lány párok - főként ha a páros egyik tagja férfiasabb típus - sokkal kevésbé tűnnek fel, mint a fiúk. Így aztán férfiak használata a kreatívokon sokkal gyorsabb, és hatékonyabb elérést generál mint a nőké.
Aztán, hogy ez átültetve az elfogadás szintjére is, ott ugyan ilyen nagy eltérés van-e arról fogalmam sincs. El tudom képzelni, hogy "könnyebb" (ha lehet ezt a szót használni) elfogadtatni két nő kapcsolatát a társadalomal, mint két férfiét, így őket nyomják előtérbe.

chillog 2016.07.27. 11:09:11

@chilloutblog: Igen, ez valszeg így lehet, hogy a kreatívokon látványosabbak a fiú párok. Azt nem tudom, hogy a vélemény nyilvánítások, egyéb megszólalások azért irányulnak-e a férfiakra, mert ők vannak a média által "tolva". Én pl találkoztam olyan, értelmes, hetero emberrel (csajjal), aki azt mondta, hogy ő azt hitt, hogy a lányoknál ez így igazából nincs is (???). Szóval szerintem kéne egy külön awareness kampány a kisebbségen belüli kisebbségről :D

Amúgy köszi, hogy megírtad a legeslegelső kommentet ezen a blogon :)

chilloutblog 2016.07.27. 14:45:13

@chillog: lehet, hogy visszakérdeztem volna szerinte akkor hogyan van? most csak úgy kíváncsiságból beírtam a google-ba, hogy leszbikus, az első 5 találat szexvideó oldal, nyilván ez sem segít a megértésben....
hát igazán nincs mit, nekem időnként lenne ingerenciám kommentelni, csak ez a kötelező belépés mindig eltántorít. na jó, igazából elfelejtettem a jelszavam, de ma addig próbálkoztam míg be nem jutottam.

chillog 2016.07.27. 15:59:07

@chilloutblog: sztem nem gondolkodott ezen sosem, mert annyira nem érdekli, és senki sem tolta az "arcába" addig. De valahol ez butaság/korlátoltság persze.
Kikapcsolnám a belépési kötelezettséget, de sztem nem lehet. :(
süti beállítások módosítása