3.

chillag

Legszebb öröm a (Balaton körüli) köröm

2016. augusztus 12. - chillog

Lassan letelik a csodás 2 hetünk a Balatonnál, és bár kapunk hideget-meleget az időjárástól, már azon gondolkodunk, hogy nyitunk egy lángos sütödét vagy valami, csak ne kelljen hazamenni. 

Van nekem egy biciklim, amivel egyetlen baj van: ahányszor ránézek, eszembe jut az a dal, hogy "sej ribizli, piros bicikli", és dallamtapadásom lesz, mutatom:

bringa.jpg

Ugye gyönyörű? Teljesen egyedi darab, Barátnőm rak(at)ta össze nekem, és kényelmes is, és ma kiderült, hogy bírja a hosszú távot, mert a közepes időjárásra való tekintettel csináltunk egy 60 km-es túrát. Elmentünk Füredre, onnét hajóval Siófokra, majd onnan visszatekertünk az északi partra, mutatom ezt is: 

terkep.png

A képről hiányzik, hogy 1300 kilokalóriát égettünk el (per fő), amit rögtön ki is nulláztunk az út közben elfogyasztott lángossal - bár azt valszeg tekerés nélkül is megettük volna. 

Most pedig néhány kiemelt élmény következik, továbbra is fényképekkel illusztrálva.

A déli parton bukkantunk erre a vonzó nyaralási célpontra (vegetáriánusok, szorri):

husos.jpg

 Aztán a Balaton csücskében a felfoghatatlan panoráma: 

pad.jpg

Aztán az északi parton egy "nézzük meg mi van ott, ha lekanyarodunk az útról" mondat után ez volt: 

molo.jpg

 

Ezeken kívül, volt még lángos meg kölyökvizsla, meg szárnyatörött sirály, aki miatt hívni akartuk a madármentőket (?), de egy kedves pár már megtette, és ők eldöntötték, hogy meg is várják a segítséget, és órák óta ültek szarrá fagyva a parton, és még hátra volt pár óra, tehát vannakmégjóemberek, meg nem kellett mindenhol szelfizni, mert meg lehetett kérni idegeneket, szóbaelegyedni, fényképet kérni, és végül a záró kérdés, hogy hol a faszomba van ennyi magyar ember, akinek pénze van ennyi vitorlást fenntartani??? 

2 napom van, hogy fájó seggel feldolgozzam ezt a rengeteg élményt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://chillag.blog.hu/api/trackback/id/tr1010407240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása