3.

Mai kutyás

2017. október 16. - chillog

A kiskutya nagyon cuki, és egyre kajlább, ahogy bátorodik. Sokszor nem bír magával, annyira örül és lelkes. Ilyenkor ha mondunk neki valamit, hogy mit csináljon, akkor látszik, hogy próbálja eltalálni, mit szeretnénk, de közben annyira boldog és izgatott (pl. mert ott a labda a kezemben, vagy csak simán mert ott vagyunk), hogy félúton elfelejti, mi volt a feladat. Imádnivaló. Pl. megtanítottuk neki, hogy "fekszik", de még kicsit homályos neki a dolog, így ha nem pont érti, mit akarunk, akkor lefekszik. (Nem értem = lefekszem, hátha az jó lesz.)

Tegnap megfürdettük, ami lehet, hogy még sosem történt meg vele korábban. Eleinte próbált menekülni, aztán kapott bölény ízű (?!) jutalomfalatot, és végül megadóan tűrte a műveletet. Úgyhogy most rendkívül selymes is, az egyéb jó tulajdonságai mellett.

És szerintem elég boldog is, legalábbis ha eleget labdázunk, így mosolyog:

dio_mosoly.jpg

 

 

 

Hetem

2017. október 13. - chillog

Azt mondják, vagy szép a kerted, vagy van kutyád.

Ez nálunk is igaz. Ugyanis ahányszor dobálom neki a labdát a kertben, mindig megdobok valamit, amit nem kéne. "Szedtem" már így rózsát és szőlőt is szüreteltem már. A kerítés egyelőre nem horpadt be, de ez is idő kérdése.

Szóval a mondás igaz, de tökre nem a kutyán múlik.

Ezen kívül még az is van, hogy ez a hét a bénázások és az ügyfélszolgálatokkal vívott háborúk hete. Könnyen lehet, hogy az én hibám, hogy zavar, hogy

- a webshopban rendelt kutyaágy nem érkezik meg az ígért időben, és mikor rájuk telefonálok, közlik, hogy mégsincs készleten, és soha nem is lesz

- az újonnan vásárolt, nemolcsó mosógép belseje rozsdás (rozsdamentes acél, gec)

- a garanciális telefonomban nem működik a GPS, és a javítás ideje alatt kérek cseretelefont, és nem akarnak adni, pedig elvileg jár (mit vár, aki Huaweit vesz)

- a doki 3 adag gyógyszert ír fel, ami így összesen 54 ezer Ft, és nagyon valószínű, hogy a 3-ból csak 1 fog kelleni - írja már fel egyesével!

- átmegyek az Erzsébet-hídon lépésben, csúcsforgalomban, és elnézem a sávokat, és visszakerülök az Erzsébet-hídra, az ellenkező irányba, és már onnét át kell menni oda, ahonnét jöttem, szintén lépésben, majd újra visszakavarni, plusz háromnegyed óra az életemből, amiről ráadásul csak én tehetek (ököllel ütöttem a homlokomat - hát még csak 20 éve autózom Budapesten, jóhogy eltévedek)

Úgyhogy izgatottan várom a jövő hetet, vajon mit tartogat. Hátha ügyesebb és szerencsésebb leszek.

 

Alternatív valóság

2017. október 10. - chillog

Én asszem, nagyon öreg vagyok és/vagy eddig egy kő alatt laktam.

Kiderült ugyanis, hogy a kutya előző, átmeneti gazdija egy "youtube sztár". Na és rákerestem, és találtam még sok hasonlót, és rájöttem, hogy vannak ilyen 15-20 év közötti emberek, akik kontentet gyártanak, videókat csinálnak és tesznek fel a youtube-ra (ok, ezt eddig is tudtam), na de hogy a mai tinik ezeket frankón nézik.

Több százezres megtekintése van egy-egy ilyen videónak, és amit ezek az emberek közvetítenek, annak komoly vélemény formáló hatása van. Rájuk tényleg hallgatnak a mai tizenévesek. És ezek az arcok magabiztosan, jól kommunikálnak - gondolom, nem mind, de akikbe tegnap belebotlottam, ők eléggé rendben vannak, főleg ha összehasonlítom az én tizenéves, gátlásos, ronda-vagyok-senkinek-nem-tetszem-mértnemfiúzom énemmel.

Szóval ez tényleg olyan, mint egy párhuzamos, alternatív valóság. Nekem kicsit tetszik a dolog "demokratikus" része. És nem tetszik, hogy korátlanul ömlik a butaság is.

 

Rafkós kutya

2017. október 09. - chillog

A kutyus kezd rafkósodni. Pl. reggel már erősen sejtette, hogy otthon lesz hagyva, és konkrétan elém állt, hogy ne menjek. Bökdösött is, meg elém tette a mancsát. Aztán nem akart bejönni az előszobába, ahová addig szoktam becsukni, amíg kiállok a kocsival. Holnap más taktikát kell választani.

Amúgy nagyon rossz otthagyni, full lelkiismeret-furdalásom van. Olyan cuki, meg puha, meg selymes, meg okos, és nagyon szeretne velem, velünk lenni, mi meg ott hagyjuk egyedül. Persze abból neki sem lesz bárányos táp, ha mi is otthon szaladgálunk vele a kertben.

 

Kutya update

2017. október 08. - chillog

Tudom, most megint kicsit egysíkú vagyok, hogy mindig a kutyáról írok. Na de az imprót már úgyis biztos kezdtétek unni.  

A kutyus szépen alakul. Kicsit feszült, és nem lehet tőle 3 méternél messzebb menni (wc-re menni pl. problémás), de talán lassan kialakul a bizalom. Egyelőre elég engedelmes, de szerintem el fog kanászodni, ha egy kicsit jobban megnyugszik. Most még nagy összerezzenő bajnok, a hirtelen zajokra, mozdulatokra bármikor felriad és ugat. 

Adtunk neki nevet, de közben mintha mégis hallgatna a régire, szóval kicsit bizonytalanok vagyunk ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy mégis marad a régi név, nem tudom. 

Sikerült rávenni a játékra: az eldobott tobozért óriásiakat ugrálva fut (lehet, hogy van benne egy kis jack russell vagy nyúl), sőt, vissza is hozza, és oda is adja, hogy újra eldobjuk. Mikor először láttam, tökre meghatódtam, hogy kezd előjönni belőle a játékosság. 

Amúgy kb. térdig ér a kutya (a feje teteje), de simán, elegánsan, légiesen felugrik a kb. 1 méter magas beton támfalra. Gondolom, ennél sokkal magasabbra is tudna ugrani. 

Ami nehézség, hogy napközben kint van egyelőre, és tüzel, és bár mi azt gondoljuk, hogy a kerítésünk áthatolhatatlan, minden kutyás ismerősünk azt mondja, hogy ilyenkor a kan kutyának nincs olyan, hogy áthatolhatatlan kerítés. Márpedig kiskutyákat nagyon nem szeretnénk.

Amúgy pedig köhögök mint az állat, és ez a 2. megfázós betegségem 1 hónap alatt, szóval szeretnék jól lenni. Élénken, fitten, hogy tudjak sportolni meg ilyenek. Átköhögöm a szép őszi napokat. 

 

Kutya 3. nap

2017. október 06. - chillog

Tegnap mikor hazaértem, annyira örült nekem, hogy attól féltem, infarktust kap, vagy valami. Magán kívül volt.

Na és aztán elvittük állatorvoshoz, ahol kiderült, hogy hiányzik néhány fontos oltása. Ezek miatt nem mehet az utcára, mert könnyen elkaphat valamit. De oltani még nem lehetett, mert először kapott féreghajtót. Emiatt csomót hányt és hasmenése volt este. Annyira sajnáltam, szegénynek pont ez hiányzott még... na de most már sínen van, jó kezekben van, és nagyon ügyesen hányt a zacskóra ill. a kertbe, ezért külön köszönet neki.

Tökre nevet kéne már neki adni. Mutatok képet, akit megihlet névileg, ne tartsa magában!

gweni.jpg

 

Biznisz

2017. október 05. - chillog

Welcome to the kutyabiznisz: "Ortopédiai kutyaszófa: Ízületvédő kutyafekhely memóriahabbal a pihentető és fájdalommentes alvásért."

Mibe keveredtünk!

Kutya, naná

2017. október 05. - chillog

Gondolom, tűkön ültök, hogy hogy ment a 2. éjszaka a kutyussal :)

Jelentem, aludt, mint a bunda, meg se nyekkent. Kint aludtunk vele a nappaliban, és valszeg ez is számított, meg hogy tegnap egész nap vele voltam és barátkoztunk.

Amikor tegnap du Barátnőm hazajött, rohant felé a kutya és nagyon örült neki. Szinte meg is sértődtem :)  meg persze örültem, mert tényleg kezd megszokni minket.

Neve még nincs, ill. ami van, arra nem hallgat és nem lehet kimondani sem (Gwen), szóval kellene neki új név. Egyelőre nem tudjuk, mi legyen, de hátha kialakul, ha megismerjük jobban.

Ja és irtó cuki pózokban alszik. <3

Kutya, mi más

2017. október 04. - chillog

Ma eddig egész jól elvagyunk a kutyával. Kicsit tanácstalanul ugyan, de elvagyunk. Lementünk a kertbe, próbáltam mozgatni, játszani vele, dobálni neki, eleinte kicsit futott, utána éppenhogy csak a vállát nem vonta meg, de passzív lett. Azért ha odébb megyek, jön utánam, keresi a közelségem. Egyelőre úgy érzem, jobb, ha nem piszkálom túl sokat, csak hagyom létezni és kedves vagyok vele.

Most a lakásban vagyunk, én dolgozom, ő egyik oldaláról a másikra fordul, bóbiskol itt mellettem. Nagyon vicces pózokban amúgy.

A következő az lesz, hogy ledőlök kicsit (éljen a home office), és megnézem, akkor is ilyen nyugodtan fog-e feküdni.

Ha nem, akkor kimegyek a kertbe aludni.

Amúgy neve még nincs, mármint van,de béna, kimondhatatlan és nem hallgat rá, de még nem találtuk ki, hogy hívjuk. Szeretném, ha előbb kicsit megnyugodna és összecsiszolódnánk.